DISTRIBUIȚI

Fostul ministru japonez al justiţiei, Katsuyuki Kawai, a pledat vinovat marţi la procesul în care este inculpat pentru mită electorală, şi a declarat că va demisiona din calitatea de parlamentar, transmite dpa, potrivit agerpres.

În faţa tribunalului districtual din Tokyo, Kawai, fostă mână dreaptă a ex-premierului Shinzo Abe, a recunoscut că le-a dat mită unor politicieni locali şi susţinători din prefectura Hiroshima spre a-i asigura voturi soţiei sale, Anri Kawai, în alegerile din 2019 pentru Camera Consilierilor (camera legislativă superioară), potrivit agenţiei Kyodo.


Citește și: ATAC ARMAT într-un magazin din SUA (VIDEO)! 10 oameni au fost uciși!

Preşedintele Partidului Liberal Democrat (LDP), Tsutomu Sato, a declarat într-o conferinţă de presă că fostul ministru Kawai, care este în continuare parlamentar, ar trebui să demisioneze.

Kawai şi soţia sa Anri, care a câştigat mandatul de parlamentar, au fost inculpaţi în luna iulie pentru încălcarea legislaţiei electorale, prin cumpărarea de voturi în campania din 2019.

Potrivit rechizitoriului, Kawai, fost şi consilier de politică externă al lui Abe, le-ar fi dat circa 29 milioane de yeni (267.000 de dolari) unui număr de 100 de politicieni şi susţinători din prefectura Hiroshima în schimbul eforturilor lor de a asigura voturi pentru soţia sa.

Conform presei locale, majoritatea celor 100 de persoane chestionate de procurori au recunoscut că au primit bani.

Citește și: Partidele de stânga au format noul guvern în Kosovo

LDP a investit o sumă neobişnuit de mare, de 150 milioane de yeni, în campania lui Kawai.

Anri Kawai a fost condamnată la 16 luni de închisoare, cu executare suspendată timp de 5 ani, pentru conspiraţie împreună cu soţul său. Ea a demisionat din parlament în luna februarie.