DISTRIBUIȚI

Un fost ministru japonez al justiţiei, Katsuyuki Kawai, a fost condamnat vineri la 3 ani de închisoare şi o amendă de 1,3 milioane de yeni (12.000 de dolari) pentru cumpărare de voturi pentru alegerea soţiei sale în camera legislativă superioară în 2019, transmite agenţia Kyodo, potrivit agerpres.

La procesul desfăşurat în faţa tribunalului districtual din Tokyo, procurorii ceruseră 4 ani de detenţie şi o amendă de 1,5 milioane de yeni împotriva lui Kawai, fost parlamentar în vârstă de 58 de ani.


Citește și: UE adaugă o nouă afecțiune sanguină foarte rară pe lista efectelor secundare provocate de vaccinul AstraZeneca

Potrivit rechizitoriului, Kawai, fostă mână dreaptă a ex-premierului Shinzo Abe, le-ar fi dat circa 29 milioane de yeni (267.000 de dolari) unui număr de 100 de politicieni şi susţinători din prefectura Hiroshima în schimbul eforturilor lor de a asigura voturi pentru soţia sa, Anri Kawai, în alegerile din iulie 2019 pentru Camera Consilierilor.

Kawai şi soţia sa, care a câştigat mandatul de parlamentar, au fost inculpaţi pentru încălcarea legislaţiei electorale.

Citește și: Biden a prins curaj după întâlnirea cu Putin și vrea acum să se vadă și cu președintele chinez

Anri Kawai a fost condamnată la 16 luni de închisoare, cu executare suspendată timp de 5 ani, pentru conspiraţie împreună cu soţul său. Ea a demisionat din parlament în luna februarie.