DISTRIBUIȚI
combinedmaritimeforces.com

Poliţia spaniolă a anunţat luni că a destructurat o reţea de traficanţi de haşiş în sudul Spaniei şi a arestat zece persoane, printre care şi presupusul lider, un britanic care a activat în Royal Navy, relatează AFP, potrivit agerpres.

Suspecţii au fost arestaţi săptămâna trecută în provinciile Cadiz şi Malaga (Andaluzia), precum şi în enclava spaniolă Ceuta, pe coasta nordică a Marocului, potrivit comunicatului poliţiei.


Citește și: Tragedie în Italia: O cabină de teleferic S-A PRĂBUŞIT (VIDEO)! 14 oameni au murit!

Presupusul lider al reţelei era un „traficant de droguri britanic cunoscut de multă vreme” şi „fost membru al Royal Navy britanică”, care dispunea de „importante cunoştinţe în domeniul nautic”, ce l-au ajutat să transporte drogul pe cale maritimă, precizează textul.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, trăia „într-o luxoasă vilă din Cadiz” şi avea „legături cu organizaţiile criminale din diverse ţări europene precum Regatul Unit şi Ucraina”, unde drogul părea să fie trimis.

El era proprietarul mai multor firme care vindeau şi cumpărau navele pe care le utiliza pentru a transporta drogul, dar şi al unor societăţi care îi foloseau la spălarea banilor din trafic, a explicat poliţia, relatează AFP.

Citește și: Pasagerii avionului deturnat în Belarus povestesc ARESTAREA lui Roman Protasevici

Operaţiunea, desfăşurată în comun cu Agenţia naţională britanică de combatere a criminalităţii, a permis confiscarea a 1,6 tone de haşiş, a unui velier, a două iahturi, a unor arme şi a unor bani lichizi.

Spania este un punct de intrare foarte important pentru droguri în Europa, fie că este vorba despre cocaina care vine din America Latină sau de haşişul care provine din Maroc, notează AFP.