DISTRIBUIȚI
abw

Un cetăţean rus de origine cecenă care a luptat în rândul grupării jihadiste Stat Islamic (SI) a fost arestat în Polonia pentru „participare şi susţinerea de organizaţii teroriste”, au anunţat joi serviciile speciale poloneze.

Bărbatul de circa 30 de ani, identificat drept Alvi A., „a fost reţinut la 28 noiembrie şi plasat apoi în arest preventiv pentru trei luni”, a spus pentru AFP Stanislaw Zaryn, purtător de cuvânt al ministrului care coordonează serviciile speciale poloneze, relatează agerpres.


Vezi şi: Accident feroviar în Turcia! Sunt zeci de morţi şi răniţi! – VIDEO

Conform informaţiilor obţinute de agenţia de securitate internă poloneză (ABW), Alvi A. a participat la lupte în Turcia şi Siria, în rândurile susţinătorilor grupării Stat Islamic.

Călătorind în Polonia legal, el a participat „la un grup de sprijin logistic pentru organizaţiile teroriste”, potrivit lui Stanislaw Zaryn.

Citeşte şi: Un al doilea cetăţean canadian a fost reţinut în China

În Polonia, Alvi A. a stabilit contacte „cu alte persoane radicalizate, dintre care unele au fost deja expulzate spre ţările de origine, în special în Cecenia”, a spus Zaryn, fără a face alte precizări.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Alvi A. este suspectat de asemenea că a organizat filiere de trecere pentru imigranţi clandestini.