DISTRIBUIȚI
Reuters

Giuseppe Graviano, un lider mafiot din Sicilia condamnat, a declarat vineri că s-a întâlnit cu fostul premier italian Silvio Berlusconi în timp ce era dat în urmărire, relatează DPA, potrivit agerpres.

Graviano, care execută o sentinţă pe viaţă pentru rolul său într-o campanie de atentate cu bombă ale mafiei la începutul anilor 1990, a făcut această afirmaţie cu prilejul unei audieri într-un proces în care este inculpat pentru uciderea a doi poliţişti.


Citește și : Joe Walsh renunţă la candidatura împotriva lui Trump în cursa pentru Casa Albă

El s-a adresat tribunalului prin intermediul unei legături video din închisoare. Televiziunea publică RAI, agenţia de ştiri ANSA şi alte media au publicat extrase din mărturia sa.

„M-am întâlnit cu Silvio Berlusconi de trei ori la Milano în timp ce eram un fugar”, a declarat Graviano la proces, potrivit ANSA.

Ultima întâlnire ar fi avut loc în decembrie 1993, cu o lună înainte de a arestarea lui Graviano şi de anunţul lui Berlusconi că intră în politică.

Într-un comunicat, avocatul lui Berlusconi, Nicolo Ghedini, a catalogat afirmaţiile lui Graviano drept „complet nefondate, desprinse de realitate şi în mod clar calomnioase”.

Observând că Graviano a vorbit despre presupusele sale contacte cu Berlusconi doar la 26 de ani după arestarea sa, Ghedini a sugerat că fostul lider mafiot inventează poveşti în speranţa de a-şi asigura „beneficii” în proces sau în condiţiile de detenţie.

Presupusele legături ale lui Berlusconi cu Cosa Nostra, mafia siciliană, au fost multă vreme subiect de speculaţii, unii sugerând că aceasta i-a finanţat afacerile timpurii şi a sprijinit intrarea sa în politică, comentează DPA.

Citește și : Noul coronavirus ar putea fi răspândit de la lilieci la oameni prin intermediul pangolinilor

Nicio legătură nu a fost vreodată dovedită, iar Berlusconi pur şi simplu a negat că ar fi existat aşa ceva.

Totuşi, unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai săi şi parteneri de afaceri, Marcello Dell’Utri, a fost încarcerat în 2014 pentru şapte ani pentru conspiraţie cu Cosa Nostra. El a fost eliberat în cele din urmă anticipat în decembrie.