DISTRIBUIȚI

Procurorii germani au inculpat un fost gardian al unui lagăr de concentrare, în vârstă de 92 de ani, pentru complicitate la crimă, în ceea ce ar fi unul dintre ultimele cazuri de crime de război din perioada nazistă, relatează Reuters, potrivit mediafax

Procurorii din Hamburg l-au acuzat pe bărbat, identificat cu numele de Bruno D, pentru complicitate și tăinuire în 5230 de cazuri de crimă pe parcursul a aproximativ nouă luni în care și-a desfășurat activitatea într-un lagăr de concentrare, la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial.


Citește și: Tragedie rutieră în Madeira: 29 de turiști au murit în autocar! – VIDEO

Potrivit publicației Die Welt, care a informat prima dată despre condamnare, bărbatul a admis anul trecut în fața procurorilor în timpul unui interogatoriu că a văzut oameni care au fost duși la camerele de gazare pentru a fi exterminați.

”La ce ar fi ajutat dacă aș fi plecat. Oricum ar fi găsit pe altcineva”, le-a spus el procurorilor, potrivit publicației.

”Mi-a părut rău pentru acei oameni atunci. Nu știam de ce au fost duși acolo. Știam că erau evrei și că nu comiseseră nicio crimă”, a adăugat acesta.

Citește și: Cutremur puternic în Taiwan – VIDEO

D., care avea 17 ani când a început să lucreze la lagărul de concentrare Stutthof, de lângă orașul Gdansk, aflat astăzi în Polonia, a spus că el doar s-a alăturat grupării SS, aripa paramilitară a Partidului Nazist condus de Adolf Hitler, din cauza unei boli de inimă era potrivit doar pentru ”o muncă de garnizoană”.

Acesta a declarat că nu a fost un simpatizant al Partiduului Nazist.