DISTRIBUIȚI
dpa

O instanţă din oraşul Wuppertal din vestul Germaniei a înregistrat luni acuzaţii la adresa unui bărbat în vârstă de 95 de ani, presupus fost gardian la lagărul de concentrare nazist Stutthof din apropiere de Gdansk – oraş polonez ocupat în timpul celui de-al doilea război mondial de germani şi denumit de aceştia Danzig -, informează dpa, scrie agerpres.

Oficialităţile evaluează în prezent capacitatea acuzatului de a face faţă unui proces. Identitatea sa nu a fost făcută publică, iar detaliile acuzaţiilor nu au fost precizate.


Citește și : De câte puncte este nevoie pentru a putea imigra în UK

La Hamburg este deja în curs un alt proces al unui fost gardian de la acelaşi lagăr. Inculpatul are 93 de ani şi a fost acuzat de complicitate la 5230 de omoruri.

Ambii foşti gardieni ar fi fost minori cel puţin într-o parte din perioada în care au avut misiuni în lagăr. Din acest motiv, cazurile lor sunt de competenţa tribunalelor pentru minori.

Conform unor informaţii, este posibil ca la Stutthof să-şi fi pierdut viaţa 60.000 de oameni; lagărul a fost printre ultimele eliberate în mai 1945.

Citește și : Hashim Thaci va fi audiat de procurorii care îl acuză de crime de război