DISTRIBUIȚI
B365

Un fost deputat hondurian căutat pentru a fi extrădat în SUA pentru legăturile sale cu traficul de droguri a fost arestat sâmbătă în nord-estul Hondurasului, a anunţat ministrul hondurian al securităţii Ramon Sabillon, transmite AFP, potrivit agerpres

”Midence Oqueli­Martinez Turcios (62 ani) a fost capturat şi face obiectul unui ordin de extrădare” către Statele Unite, a declarat ministrul Sabillon la postul local Radio America.


Citește și : De la Moscova până în Ural:lanţul de buncăre ale preşedintelui rus, în centrul unei anchete a jurnaliştilor ruşi

Potrivit oficialului citat, fostul deputat liberal, care a avut două mandate (2010-2014 şi 2014-2018), a fost capturat la circa 300 de km nord-est de capitala Tegucigalpa.

Martinez era urmărit din iulie 2018, când un tribunal federal din New York ceruse extrădarea sa.

Potrivit actului de acuzare, făcut public de SUA în luna iulie, acest politician a primit 1 milion de dolari din partea cartelului ‘Los Cachiros’ în perioada 2004 şi 2014 şi a escortat, însoţit de bărbaţi înarmaţi, transporturi de cocaină provenind din ţări producătoare sud-americane cu destinaţia SUA.

Începând din 2010, aproximativ 50 de cetăţeni hondurieni implicaţi în trafic de droguri au fost extrădaţi în SUA ori s-au predat voluntar autorităţilor americane.

Citește și : Directorul OMS avertizează că o nouă variantă îngrijorătoare a COVID ar putea apărea