DISTRIBUIȚI

Americanul Kyle Smaine, în vârstă de 31 de ani, campion mondial la schi acrobatic în 2015, şi-a pierdut viaţa într-o avalanşă de zăpadă produsă la finalul săptămânii trecute în regiunea Nagano din Japonia, au anunţat rudele acestuia, citate de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Echipa de freestyle a Statelor Unite a confirmat, la rândul ei, decesul lui Smaine printr-o postare pe reţeaua de socializare Instagram, însoţită de o fotografie a sportivului.


Citește și : Crucea Roșie: Toate țările au rămas ‘periculos de nepregătite’ pentru următoarea pandemie

„Am pierdut un om, un prieten, un schior şi un coechipier grozav”, a scris Federaţia, transmiţând în acelaşi timp condoleanţe familiei sale.

Soţia schiorului, Jenna Dramise, a postat şi ea un mesaj de adio pe Instagram: „Sunt recunoscătoare că m-am căsătorit cu tine şi că te-am avut în viaţa mea. Ţi-a plăcut schiul mai mult decât oricui altcuiva”.

Citește și : Atac cu cuţit într-o staţie de metrou din Bruxelles: agresorul arestat

În avalanşa produsă şi-au pierdut viaţa două persoane, între care Smaine, conform autorităţilor din Nagano.

Originar din Apple Valley (SUA), Kyle Smaine a cucerit medalia de aur la schi acrobatic la Campionatele Mondiale din 2015 de la Kreischberg (Austria). Ultima sa competiţie majoră a fost trei ani mai târziu la Cupa Mondială de la Mammoth Mountain.