DISTRIBUIȚI
KYODO

Un fost ambasador şi înalt oficial japonez şi-a ucis fiul, în vârstă de 44 de ani, de teamă că acesta „va face rău altora”, precum s-a întâmplat în recentul atac cu cuţite soldat cu 2 morţi şi 17 răniţi, majoritatea eleve, transmite EFE, potrivit agerpres.

Hideaki Kumazawa, 76 de ani, a fost arestat pe 1 iunie pentru înjunghierea de mai multe ori a fiului său Eiichiro, în casa familiei.


Citeşte şi: Cutremur puternic în arhipelagul indonezian

Kumazawa, fost înalt funcţionar în Ministerul Agriculturii, Pescuitului şi Pădurilor şi ex-ambasador în Republica Cehă, le-a explicat anchetatorilor că a acţionat sub imperiul fricii după ce a aflat că respectivul atac, din apropiere de Tokyo, a fost comis de un bărbat cu tendinţă de izolare socială care, după aceea, s-a sinucis.

„M-am gândit că fiul meu ar putea face rău altora”, a explicat Kumazawa, potrivit unor surse citate luni de agenţia locală Kyodo. Eiichiro „avea tendinţa de a sta departe de viaţa socială şi prezenta un comportament violent” faţă de părinţii săi, cu care locuia acum, a relatat fostul oficial, conform aceloraşi surse.

Tatăl şi fiul au avut o discuţie cu câteva ore înaintea crimei, deoarece Eiichiro s-a arătat deranjat de zgomotul de la o competiţie sportivă organizată la o şcoală primară din apropiere.

Citeşte şi: Un alt ‘greu’ al Casei Albe îl părăseşte pe Trump

Crima s-a produs sâmbătă şi chiar Kumazawa a fost cel care a sunat la poliţie. Victima a fost descoperită întinsă pe pat cu peste zece răni prin înjunghiere în torace şi abdomen.

Poliţia a găsit în locuinţă o notă scrisă, se presupune, de către părinte, în care acesta îşi expunea intenţiile.

Eiichiro a locuit singur în Tokyo timp de peste 10 ani, dar la finalul lunii mai s-a mutat, din proprie iniţiativă, în casa părinţilor săi, situată în cartierul Nerima din vestul capitalei nipone.