DISTRIBUIȚI

Festivalul Latitude, unul dintre cele mai populare evenimente muzicale din Marea Britanie, se va desfăşura în acest an în format fizic şi „la capacitate maximă” în luna iulie, iar spectatorii nevaccinaţi vor trebui să prezinte teste COVID-19 cu rezultate negative, au anunţat duminică organizatorii, citaţi de BBC, potrivit agerpres.

Acest festival celebru, organizat timp de patru zile în Henham Park din comitatul englez Suffolk, va avea loc în perioada 22-25 iulie, după ce ediţia sa de anul trecut a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.


Citeşte şi: Iordania va permite tranzitul armatei americane după bunul plac

Lewis Capaldi, Bastille, First Aid Kit şi Snow Patrol sunt primii artişti confirmaţi la ediţia din 2021.

Fondatorul festivalului, Melvin Benn, a spus că Festivalul Latitude va putea fi organizat „atât timp cât situaţia sanitară din Marea Britanie va fi considerată sigură”.

Centre de testare anti-COVID-19 vor fi disponibile la faţa locului, pentru ca organizatorii să se asigure că spectatorii nevaccinaţi „pot să pătrundă în incinta festivalului”, a adăugat fondatorul evenimentului.

„Toate pregătirile au semnal verde” pentru ediţia din 22-25 iulie, a adăugat el, după ce prim-ministrul Boris Johnson a anunţat că este posibil ca în Anglia să nu mai existe limite în privinţa distanţării sociale începând din 21 iunie.

Citeşte şi: Nikol Paşinian numeşte un nou şef de Stat Major în Armenia

Grupul Snow Patrol a fost nevoit să îşi anuleze participarea la Festivalul Latitude din 2019 din cauza îmbolnăvirii unuia dintre membrii săi.

Celebra trupă britanică a fost primul cap de afiş care a cântat la ediţia inaugurală a Festivalului Latitude Festival, organizată în 2006, şi va reveni pe scena principală a evenimentului la ediţia sa din acest an.