DISTRIBUIȚI
www.iwcp.co.uk

Un feribot cu circa 400 de persoane la bord a eşuat sâmbătă lângă un terminal pentru feriboturi din Insulele Aland, un arhipelag finlandez în Marea Baltică, transmite agenţia DPA, scrie agerpres

Nimeni nu este în pericol şi nu sunt indicii despre scurgeri de combustibil sau ulei, potrivit gărzii de coastă finlandeze şi operatorului navei, Viking Line.


Citește și : Donald Trump Jr, diagnosticat cu COVID-19

Potrivit martorilor, feribotul M/S Viking Grace se află la numai câţiva metri de ţărm şi la câteva sute de metri de terminalul pentru feriboturi din Mariehamn, principalul oraş al arhipelagului.

Nava plecase din capitala Suediei, Stockholm, către oraşul finlandez Turku, cu o escală la Mariehamn. La bordul feribotului se află 331 de pasageri şi 98 de membri ai echipajului.

Vremea în zonă este nefavorabilă, cu vânt intens şi ploaie puternică, astfel că mai multe alte feriboturi nu au plecat în cursă.

Purtătoarea de cuvânt a companiei Viking Line a declarat că este prea devreme pentru a se stabili cauzele accidentului sau dacă se impune evacuarea pasagerilor.

Citește și : Ungaria ar putea primi din China un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului

Construit în anul 2012, feribotul M/S Viking Grace poate transporta până la 2.800 de pasageri şi are o lungime de 218 metri.

În luna septembrie, o altă navă a companiei Viking Line, Amorella, a eşuat într-o altă parte a arhipelagului Aland.