DISTRIBUIȚI

Un feribot cu peste 800 de persoane la bord rămas eşuat în largul Indoneziei timp de două zile a fost degajat joi şi a putut relua călătoria, a anunţat marina, citată de France Presse, potrivit agerpres.

„Cu mari eforturi, KM Sirimau care a rămas blocat timp de două zile a fost degajat la ora 12.00 (4.00 GMT) şi se îndreaptă în prezent către cel mai apropiat port din Lewoleba”, în sudul arhipelagului, a declarat şeful bazei locale a merinei Dwi Yoga.


Citeşte şi: Coreea de Nord se pregăteşte să facă un test nuclear chiar în timpul vizitei lui Biden în regiune – Black News

KM Sirimau a eşuat cu 784 de pasageri şi 55 de membri ai echipajului la bord în timpul unei traversări de 184 km în provincia Insulele Mici ale Sondei (în indoneziană Nusa Tenggara Est).

Serviciile de urgenţă nu au evacuat imediat pasagerii, mai întâi concentrându-şi eforturile pentru a elibera feribotul.

Un remorcher trimis de compania publică de transport maritim PT Pelni a sosit joi în zonă şi a reuşit să deblocheze vasul după ce a aşteptat mareea înaltă.

Feribotul s-a îndreptat către un port de pe insula Lewoleba pentru verificări de securitate înainte de a-şi relua călătoria către Maumere, pe Insula Flores.

Citeşte şi: Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit cu Anthony Blinken la New York – Black News

Accidentele pe mare sunt frecvente în Indonezia, un arhipelag cu peste 17.000 de insule şi a cărui populaţie se bazează pe feriboturi şi alte ambarcaţiuni pentru deplasări, în ciuda standardelor de siguranţă insuficiente.

În 2018, aproximativ 160 de persoane au murit după ce un feribot s-a scufundat într-unul dintre cele mai adânci lacuri din lume de pe insula Sumatra.

Peste 300 de persoane s-au înecat în naufragiul unui feribot între Sulawesi şi Borneo în 2009.