DISTRIBUIȚI
24.hu

Eurodeputatul socialist ungar Istvan Ujhelyi (foto) s-a adresat justiţiei pentru a obţine informaţii cu privire la sprijinul în valoare de 3 miliarde forinţi (83,6 milioane euro) pentru sectorul turistic, acordat de guvernul de la Budapesta în contextul pandemiei de COVID-19, transmite miercuri MTI, potrivit agerpres.

Într-o videoconferinţă de presă, Ujhelyi a declarat că guvernul şi Agenţia Ungară pentru Turism nu au publicat, în termenul calendaristic obligatoriu, informaţii de interes public cu privire la detaliile tranzacţiei respective.


Citeşte şi: Putin vrea prelungirea acordului New START cu 5 ani

Istvan Ujhelyi a subliniat că sprijinul financiar pentru turism este canalizat către oameni de afaceri apropiaţi de guvern, adăugând că, în loc să ajute în ansamblul său un sector afectat considerabil de pandemia de COVID-19, partidele din coaliţia guvernamentală caută să obţină ”profit” de pe urma acestei crize sanitare.

Citeşte şi: O chinezoaică face ÎNCHISOARE pentru că a ascuns simptomele coronavirusului

”IMM-urile şi sute de mii de unguri aşteaptă sprijin substanţial sau cel puţin o solidaritate reală din partea guvernului”, a subliniat eurodeputatul socialist.