DISTRIBUIȚI

Un epidemiolog proeminent, care a fost foarte prezent la posturile de televiziune pe subiectul pandemiei de COVID-19, va fi viitorul ministru al sănătăţii în Germania, a anunţat luni Partidul Social-Democrat (SPD), formaţiunea în jurul căreia va fi format noul guvern de la Berlin, transmite dpa, potrivit agerpres.

Karl Lauterbach, parlamentar din partea SPD, s-a afirmat în ultimele luni ca unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în COVID-19, pledând pentru respectarea restricţiilor introduse de autorităţi în scopul limitării răspândirii pandemiei.


Citeşte şi: Germania intenţionează să impună OBLIGATIVITATEA vaccinării pentru anumite categorii de angajaţi – Black News

Săptămâna trecută, el a criticat faptul că la evenimente sportive este permis accesul unei asistenţe numeroase. ”Niciun meci nu ar trebui să aibă mai mult de 5.000 de spectatori”, a declarat Lauterbach după meciul de fotbal dintre echipele FC Köln şi Borussia Mönchengladbach, care s-a desfăşurat cu stadionul plin.

Desemnarea lui Lauterbach primise sprijinul lui Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU, aliatul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate). Söder, adept la rândul său al unor restricţii dure pentru limitarea pandemiei şi susţinător al vaccinării obligatorii, a spus că ar saluta o desemnare a lui Karl Lauterbach în funcţia de ministru al sănătăţii.

Citeşte şi:Pe măsură ce restricțiile revin, ce moment mai bun pentru parlamentarii britanici să dezbată cuvântul lor (F)avorit? – Black News

SPD şi Partidul Liber-Democrat (FDP) au aprobat un acord de coaliţie, în urma negocierilor desfăşurate după alegerile parlamentare din 26 septembrie. Verzii, a treia formaţiune participantă la tratativele post-electorale, îşi vor anunţa luni decizia privind susţinerea acordului de coaliţie guvernamentală, caz în care documentul va fi parafat marţi de cele trei partide.