DISTRIBUIȚI

Un enorm diamant brut a fost descoperit în iunie în Botswana, a informat miercuri compania canadiană Lucara, potrivit AFP şi agerpres.

Piatra preţioasă de 1.174 de carate, descoperită pe 12 iunie, „fură” locul al treilea în topul celor mai mari diamante din lume de la o altă piatră excepţională descoperită doar cu câteva zile mai devreme, pe 1 iunie, în aceeaşi ţară, de o altă companie minieră.


Citeşte şi: Patru mercenari din comandoul care l-a ASASINAT pe preşedintele haitian au fost ucişi! Alţi doi au fost arestaţi – Black News

Aceasta este o „descoperire istorică, atât pentru noi, cât şi pentru Botswana”, a afirmat directoarea generală a companiei Lucara, Naseem Lahri. „În ierarhia celor mai mari diamante se află pe locul al treilea”, a declarat ea cu mândrie pentru AFP, în timpul prezentării sale guvernului de la Gaborone.

Această ultimă descoperire consolidează poziţia Botswanei de lider pe scena mondială a celor mai mari diamante descoperite, cu şase dintre cele mai mari diamante din lume.

Preşedintele Mokgweetsi Masisi a salutat acest „moment fascinant” şi frecvenţa tot mai mare a descoperirilor de diamante din ţară.

Citeşte şi: Explozie puternică în portul Dubai! O navă cargo a luat foc – VIDEO – Black News

Diamantul de 1.098 de carate descoperit pe 1 iunie aparţine Debswana, o companie deţinută în comun de guvern şi de compania sud-africană De Beers.

Cel mai mare diamant cunoscut este „Cullinan”, de peste 3.100 de carate, descoperit în Africa de Sud în 1905.