DISTRIBUIȚI
CC BY 2.0 / isafmedia

Şapte membri ai Forţei multinaţionale de observatori în Sinaiul egiptean şi-au pierdut viaţa joi în urma prăbuşirii elicopterului în care se aflau, a indicat pentru agenţia France Presse o sursă israeliană, fără a preciza cauza prăbuşirii, transmite şi agerpres.

‘Au fost şapte morţi, printre care cinci americani, un francez şi un ceh’, toţi membri ai Forţei multinaţionale însărcinate cu supravegherea respectării păcii în Israel şi Egipt, a precizat sursa.
Israelul este una din ţările fondatoare ale acestei misiuni independente ce nu are legătură cu ONU.


Vezi şi: Un bărbat a fost ARESTAT după ce a intrat cu maşina într-o secţie de poliţie din Londra (VIDEO)

Conform purtătorului de cuvânt al armatei israeliene, Jonathan Conricus, aceasta s-a oferit să ajute cu o unitate de elită ‘răniţii’ la faţa locului.

‘Anchetăm în mod activ cu privire la un incident care a implicat unul dintre elicopterele noastre’, a declarat pentru AFP, de la Cairo, Brad Lynch, un înalt responsabil al acestei forţe, fără a da detalii.

Citeşte şi: Preşedintele Ucrainei, INTERNAT în spital cu coronavirus

Anexele tratatului de pace israeliano-egiptean din 1979 prevede demilitarizarea Sinaiului, unde este desfăşurată de la începutul anilor 1980 această forţă multinaţională (MFO – Multilateral Force and Observers), garantă a acordului.

Ea numără în prezent ceva mai mult de 1.100 de militari de diferite naţionalităţi desfăşuraţi în Sinaiul egiptean, unde acţionează diferite grupări armate, printre care o aripă locală a organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI).