DISTRIBUIȚI
yonhap

Şapte persoane sunt date dispărute după ce un elicopter al departamentului de pompieri s-a prăbuşit joi seară în apropierea insulelor disputate Dokdo, a anunţat vineri un oficial al pompierilor, relatează Reuters şi Yonhap, potrivit agerpres.

Garda de coastă sud-coreeană şi ambarcaţiuni private caută în zonă eventuali supravieţuitori, iar Ministerul Apărării a trimis vase, avioane şi scafandri pentru a contribui la operaţiune, scrie agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap.


Citeşte şi: Trump îşi mută reşedinţa pemanentă din New York

Elicopterul, care transporta un pacient la un spital de pe partea continentală, s-a prăbuşit la puţin timp după decolarea de pe insula Dokdo, la ora 23.26, a declarat un oficial al departamentului de pompieri de la Gyeongbuk.

Potrivit Yonhap, la bord se aflau o persoană rănită de pe o barcă de pescuit, un prieten al rănitului şi cinci membri ai echipei de salvare.

Citeşte şi: Rusia îşi face propriul INTERNET

Insulele, revendicate atât de Coreea de Sud cât şi de Japonia, poartă numele Takeshima în japoneză. Ele sunt controlate de Seul cu un grup redus de gărzi de coastă.