DISTRIBUIȚI

Un elev de 6 ani a murit şi un altul este internat în spital după izbucnirea unui focar de infecţie bacteriană invazivă la o şcoală primară din comitatul Surrey, în sud-estul Angliei, relatează dpa, potrivit agerpres.

Decesul său a fost confirmat de dr. Claire Winslade, oficial al Agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA).


Citeşte şi: Experţii ruşi în inteligenţă artificială îl distrează pe Putin cu o imitaţie a cancelarului german – VIDEO

„Suntem extrem de întristaţi să aflăm despre moartea unui elev la Ashford Church of England School, iar gândurile noastre sunt alături de familie, prieteni şi comunitatea şcolară”, a afirmat ea.

„Ca măsură de precauţie, am recomandat antibiotice elevilor şi personalului din aceleaşi clase ca şi persoanele afectate. Am oferit recomandări şcolii pentru a preveni alte cazuri şi vom continua să monitorizăm situaţia”, a mai spus ea.

Potrivit BBC, cei doi elevi ar face parte din aceaşi grup şcolar, iar al doilea copil primeşte îngrijiri medicale în spital.

Citește și: Ambasada Franţei la Beijing critică voalat politica ‘zero COVID’ a Chinei – Black News

BBC a afirmat că cei doi copii ar fi fost afectaţi de o infecţie bacteriană streptococică de grup A (iGAS), responsabilă de apariţia scarlatinei.

„Suntem profund întristaţi de moartea unui elev de la Ashford Church of England School şi transmitem sincere condoleanţe familiei lor, prietenilor şi întregii comunităţi şcolare”, a afirmat la rândul său Ruth Hutchinson, director de sănătate publică al Consiliului din comitatul Surrey.