DISTRIBUIȚI
Twitter

Un elefant de Sumatra (specie în pericol iminent de dispariţie) a fost găsit decapitat, cu colţii tăiaţi, a precizat Agenţia locală de protecţie a mediului, citată de AFP, potrivit agerpres.

Cadavrul pahidermului, în vârstă de 40 de ani, a fost descoperit luni de către un angajat al unei plantaţii din provincia Riau.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic pe coasta Mexicului

„Capul elefantului a fost tranşat, iar colţii săi, tăiaţi, au fost găsiţi la un metru distanţă de cadavru”, a declarat marţi şeful Agenţiei locale de protecţie a mediului, Suharyono, care, la fel ca mulţi indonezieni, nu are decât un nume.

Responsabilul nu a precizat motivul pentru care colţii nu au fost luaţi de braconieri, ci lăsaţi la faţa locului.

Elefantul pare să fi fost ucis în urmă cu aproape o săptămână, potrivit autorităţilor care încă îi caută pe vinovaţi.

„Credem că elefantul a fost vânat şi ucis, iar capul i-a fost tăiat pentru a-i fi luaţi colţii”, a precizat Suharyono.

Elefantul de Sumatra este o specie în pericol iminent de dispariţie, în contextul în care defrişările de pe această insulă din vestul Indoneziei i-au redus habitatul natural, iar conflictele dintre oameni şi pahiderme, care se aventurează uneori pe terenurile cultivate şi produc daune, s-au amplificat.

Vezi şi: 25 de migranţi clandestini au fost găsiţi pe un feribot, ascunşi într-un container frigorific – VIDEO

Elefanţii sunt, de asemenea, ţinta braconierilor care îi vânează pentru colţi în pofida interzicerii comerţului cu fildeş.

Anul trecut, corpul în descompunere al unui elefant fără colţi a fost descoperit în provincia Aceh, la nord de Sumatra, după ce animalul ar fi fost aparent otrăvit.

Ministerul indonezian al mediului estimează că, în prezent, în sălbăticie trăiesc mai puţin de 2.000 de elefanţi de Sumatra.