DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Un diplomat al misiunii sud-coreene la Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a fost agresat şi rănit miercuri seara de un „bărbat neidentificat”, la New York, a anunţat joi Ministerul Afacerilor Externe al Coreii de Sud, confirmând informaţiile apărute înainte în presă, potrivit AFP şi agerpres.

„Un diplomat afiliat misiunii pe lângă ONU a fost atacat de un bărbat neidentificat în centrul Manhattanului în timpul serii de 9 februarie şi a fost rănit”, anunţă un comunicat al diplomaţiei sud-coreene. Victima „a fost îngrijită într-un spital şi în prezent se odihneşte după ce a fost externată”, adaugă documentul citat.


Citeşte şi: SUA se declară angajate să ajute la consolidarea rezistenţei României în faţa efectelor unei invazii a Rusiei în Ucraina – Black News

Potrivit cotidianului american The New York Post, bărbatul a fost agresat fără vreun motiv aparent pe un trotuar din Manhattan, fiind „lovit în faţă”. Victima, în vârstă de 53 de ani, a avut nasul spart, adaugă publicaţia, care precizează că atacatorul a fugit pe jos şi că deocamdată nu a fost operată nicio arestare.

Ministerul Afacerilor Externe sud-coreean nu a furnizat niciun detaliu cu privire la vârsta sau sexul victimei, invocând protecţia vieţii private, şi a dat asigurări că „va cere poliţiei locale să desfăşoare o anchetă rapidă şi aprofundată”.

Citeşte şi: Statul New York ridică obligativitatea de a purta mască sanitară în interior – Black News

Agresiunile rasiste faţă de persoane de origine asiatică s-au înmulţit în SUA din 2020 şi de la începutul pandemiei de coronavirus. Militanţi incriminează retorica folosită de fostul preşedinte american Donald Trump, care se referea la noul coronavirus cu sintagma „virus chinezesc”.