DISTRIBUIȚI
Spotmedia

Un deputat ucrainean care trecuse în regiunea ocupată Herson pentru a lucra pentru administraţia rusă a fost asasinat, potrivit anchetatorilor ruşi, transmite luni DPA, potrivit agerpres.

Ancheta preliminară arată că Oleksii Kovalev, în vârstă de 33 de ani, a fost împuşcat mortal în locuinţa sa, au anunţat autorităţile de anchetă penală ruse pe Telegram.


Citește și : Suedia va furniza asistenţă militară suplimentară de 47 de milioane de euro pentru Ucraina

Partenera sa a fost înjunghiată în atac şi a murit la spital, potrivit unor surse ucrainene.

Câţiva deputaţi ucraineni au informat despre moartea lui Kovalev. Acesta supravieţuise deja unei explozii în iunie.

Omul de afaceri Oleksii Kovalev fusese ales în Rada Supremă în 2019 prin mandat direct în regiunea Herson pentru partidul prezidenţial Slujitorul Poporului.

În aprilie, după ce a revenit în regiune, a fost exclus din partid şi din grupul parlamentar sub suspiciunea de colaborare cu Moscova, iar procuratura l-a anchetat pentru trădare.

În regiunea Herson controlată de Rusia, el a avut funcţiile de adjunct al şefului administraţiei şi ministru al agriculturii.

Citește și : Zelenski spune că Ucraina va recăpăta controlul asupra teritoriilor ocupate de ruşi: ‘Invadatorii cred că sunt acolo pentru totdeauna. Însă e ceva temporar’

Rusia a preluat controlul în aproape toată regiunea Herson din sudul Ucrainei după invazia declanşată la 24 februarie.

În ultimele săptămâni au avut loc mai multe atacuri asupra unor ucraineni care au colaborat cu forţele de ocupaţie, notează DPA.