DISTRIBUIȚI
Daily Sabah

Un deputat turc de opoziţie a fost spitalizat de urgenţă şi plasat la terapie intensivă marţi la Ankara după ce a primit o lovitură în cap în timpul unei dispute în parlament, a anunţat marţi o colegă de partid, de asemenea membră a legislativului, relatează AFP, potrivit agerpres

„Am constatat că starea sa s-a deteriorat în urma loviturii primite în cap (…) La spital a fost supus unei defibrilări cardiace”, a declarat presei Aylin Cesur, deputată din partea Iyi Parti (‘Partidul Bun’ în turcă, naţionalist), membră a aceleiaşi formaţiuni politice ca parlamentarul spitalizat, Huseyin Ors.


Citește și : Peste 6.700 de civili au fost ucişi în Ucraina de la începutul invaziei Rusiei (OHCHR)

Deputatul, în vârstă de 58 de ani, este la terapie intensivă, iar starea sa este considerată „critică”, a spus colega sa.

În imagini difuzate de media turce se vede cum deputatul de Trabzon este lovit de un ales al partidului aflat la putere, AKP (Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, islamo-conservator).

AKP, partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, nu a comentat încă acest incident.

Disputa a izbucnit în timpul dezbaterii despre bugetul pe 2023.

Citește și : Rusia a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile

„Deputatul nostru a fost victima unui atac puternic (…) Este o zi ruşinoasă pentru parlamentul turc şi pentru cei care au comis această agresiune”, a reacţionat purtătorul de cuvânt al Iyi Parti, Kursat Zorlu.

Certurile şi schimburile de lovituri sunt destul de frecvente în timpul dezbaterilor tensionate din adunarea naţională turcă.