DISTRIBUIȚI
AP

Parlamentul slovac şi-a anulat joi şedinţa după ce un deputat a fost testat pozitiv la COVID-19, au relatat media locale, în contextul creşterii numărului de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Forul legislativ şi-a amânat lucrările până la 2 noiembrie după ce un ales din coaliţia guvernamentală a fost testat pozitiv la coronavirus, potrivit postului de televiziune TA3.


Citeşte şi: Preşedinta Taiwanului are încredere în SUA – Black News

Majoritatea celor 150 de membri ai Consiliului Naţional (parlamentul unicameral slovac) sunt vaccinaţi cu schema completă, iar mulţi dintre ei au mers să se testeze după raportarea cazului pozitiv.

În ultimele săptămâni, Slovacia a raportat creşterea numărului zilnic de noi cazuri, ţara cu 5,5 milioane de locuitori având una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare anti-COVID-19 din Uniunea Europeană.

Citeşte şi: Centrul Carter trimite o echipă de observatori pentru alegerile din Venezuela – Black News

Până miercuri, 43% dintre slovaci erau vaccinaţi cu schema completă, potrivit Ministerului Sănătăţii slovac.

La 27 octombrie au fost raportate 4.981 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, cea mai mare valoare a acestui indicator începând din decembrie 2020. În prezent în spitalele slovace sunt internaţi 1.384 pacienţi de COVID-19, dintre care 80% nu sunt complet vaccinaţi.