DISTRIBUIȚI
TASS

Preşedintele comisiei pentru afaceri externe a Dumei de Stat, Leonid Sluţki, a declarat că ar trebui înăsprite pedepsele pentru cei care aduc insulte preşedintelui Rusiei, informează TASS, potrivit agerpres.

„Trebuie să aplicăm sancţiuni mai dure celor care-l insultă pe preşedinte”, a spus Sluţki într-un interviu acordat sâmbătă canalului de YouTube „Soloviev Live”.


Citeşte şi: Olandezii s-au supărat pe presă şi i-au atacat pe jurnaliştii care relatau despre înghesuiala din biserici

În Belgia, pentru asemenea infracţiuni se aplică pedepse privative de libertate de la doi la patru ani, în Franţa se dau amenzi de până la 45.000 de euro, în timp ce în Germania astfel de fapte duc la trimiterea autorilor în spatele gratiilor pentru o perioadă care variază de la trei luni la cinci ani, susţine deputatul.

„Preşedintele apără ţara, ne apără pe noi toţi. Prin urmare, legile statului ar trebui să fie mult mai dure pentru a-l apăra pe şeful statului de asemenea insulte inadmisibile”, a adăugat şeful comisiei pentru afaceri externe.

Citeşte şi: Cazurile de COVID au scăzut după ce Texasul a redeschis complet afacerile şi a renunţat la mască

În prezent, Articolul 319 din Codul Penal al Rusiei prevede că insulta adusă unui reprezentant al puterii aflat în exerciţiul funcţiunii sau cu privire la exercitarea atribuţiilor sale se pedepseşte cu o amendă de până la 40.000 de ruble (echivalentul a 524 de dolari americani la rata actuală de schimb), sau cu până la 360 de ore de muncă în folosul comunităţii, sau până la un an de muncă corecţională.