DISTRIBUIȚI
Unimedia

După apariţia în spaţiul public din Republica Moldova a unor imagini cu deputatul fugar Ilan Şor, dat în urmărire internaţională, plimbându-se printr-un mall din Israel, Procuratura Generală de la Chişinău a declarat că deţinea deja informaţii despre locul în care se află acesta, relatează luni Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Procurorii au confirmat că, anterior, au transmis solicitarea privind extrădarea din Israel a lui Ilan Şor, care are dublă cetăţenie – moldovenească şi israeliană -, iar, în prezent, aceasta se afla în proces de examinare în instanţă.


Citeşte şi: De ce unii oameni se tot îmbolnăvesc de Covid, iar alții rămân neatinşi de virus?

Procurorul responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a declarat pentru portalul Deschide.md că Israelul a ratificat Convenţia cu privire la extrădarea persoanelor, asumându-şi un angajament privind posibila extrădare a propriilor cetăţeni.

Deputatul fugar Ilan Şor, preşedintele formaţiunii „ŞOR”, condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani şi dat în urmărire internaţională de către autorităţile de la Chişinău, a fost surprins duminică plimbându-se într-un mall din Israel. El a fost filmat de un moldovean stabilit în Israel, iar imaginile au fost publicate pe o reţea de socializare, precizează Radio Chişinău.

Citeşte şi: Fiica despotului din Kazahstan a fugit la Londra cu 300 de milioane de dolari – Black News

Despre faptul că Ilan Şor s-ar afla în Israel au vorbit mai mulţi demnitari şi politicieni de rang înalt din Republica Moldova. Însuşi procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, afirma acest lucru. „Deşi potrivit unei reguli generale statul Israel nu îşi extrădează cetăţenii, totuşi sunt nişte excepţii. Au existat cel puţin două sau trei cazuri când acest stat a extrădat persoanele condamnate. Însă în momentul în care vom avea deciziile de condamnare finale, vom putea expedia sentinţa pentru executare în statul Israel”, declarase recent Stoianoglo la o emisiune la N4, potrivit Replicamedia.md.

Reprezentanţii formaţiunii au negat de fiecare dată aceste informaţii. De fiecare dată, aceştia menţionau că, din raţiuni de securitate, Ilan Şor evită apariţiile publice şi că va apărea la momentul oportun.