DISTRIBUIȚI
The Guardian

Deputatul Takashi Takai, care a fost surprins într-un club de noapte în plină stare de urgenţă sanitară în Japonia, a fost expulzat din partidul său, relatează miercuri EFE, potrivit agerpres.

Takai, în vârstă de 50 de ani, care petrecerea într-un club de noapte din districtul Kabukicho, după declararea stării de urgenţă sanitară în ţară, a fost dat afară din Partidul Democrat Constituţional (Minshuto, opoziţie).


Citește și : Luxemburgul se dotează cu scanere radiologice pentru depistarea coronavirusului

El a fost surprins în club la două zile după ce guvernul lui Shinzo Abe a făcut apel la populaţie să rămână în casă şi să evite ieşirile nenecesare în oraş, mai ales noaptea. Însă Takai a nesocotit apelul şi a vizitat joia trecută un „sexy kyabukara” şi, spre ghinionul său, a fost surprins de un ziar local în timp ce petrecea.

Nu intraseră încă în vigoare restricţiile majore, care de sâmbăta trecută vizează şi închiderea tuturor localurilor de noapte din Tokyo, astfel încât Takai, anticipând adoptarea acestei măsuri, a dorit să petreacă o ultimă noapte.

Citește și : Germania își anunță poziția în scandalul iscat între SUA și OMS

Publicaţia săptămânală Shukan Shincho prezintă detalii picante ale conversaţiilor pe care deputatul le-a avut cu fetele care l-au servit. Una dintre ele a rezumat: „A fost un client destul de memorabil”.

După dezvăluirea incidentului, el a fost dat afară din partid. În declaraţii acordate presei, Tetsuro Fukuyama, secretarul grupului său politic, a calificat comportamentul acestuia drept „ruşinos”.