DISTRIBUIȚI
Live Trading News

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade, înregistrat miercuri în largul mării, a provocat panică în rândul locuitorilor din oraşul peruan Arequipa, aflat la 1.030 kilometri sud de Lima, potrivit Institutului de Geofizică din Peru (IGP) citat de EFE, potrivit agerpres.

Cutremurul înregistrat la ora locală 08:47 (13:47 GMT), cu epicentrul la 64 kilometri sud-vest de Lomas, în Caravelí, s-a produs la 17 kilometri adâncime în mare.


Citește și : Unul dintre cei doi suspecţi în atacul armat dintr-o şcoală din statul american Colorado este o minoră

Potrivit preşedintelui IGP, Hernando Tavera, în declaraţii acordate agenţiei RPP Noticias, epicentrul s-a aflat la mare distanţă de zona de coastă, însă destul de aproape de aşa-numita Fosa Peru-Chile.

„Este un seism superficial destul de departe de coastă, dar care a generat panică în rândul populaţiei”, care au ieşit în fugă pe stradă. Deocamdată nu au fost raportate pagube materiale şi nici victime de către autorităţile municipale.

Citește și : La un pas de tragedie. Un avion a ieşit de pe pistă la aterizare pe un aeroport din Myanmar

Mişcarea telurică s-a produs la câteva ore după un alt seism cu magnitudinea de 4 tot la Caraveli, în apropiere de Arequipa. În Arequipa s-au înregistrat în ultimele zile o serie de seisme de magnitudine scăzută, potrivit IGP.

În Arequipa, ultimul cutremur devastator cu magnitudinea de 8,4 s-a produs în 2001, provocând moartea a 74 de persoane şi peste 2.600 de răniţi.