DISTRIBUIȚI
abc.net.au

Un cuplu care a arborat un steag nazist deasupra casei lor într-un oraş din sudul rural al Australiei a fost criticat marţi de premierul acestui stat care a acuzat un „comportament absolut dezgustător”, relatează DPA, potrivit agerpres.

Cheryl Lawdorn şi partenerul ei au arborat steagul pe un stâlp deasupra proprietăţii lor din Beulah, în nord-vestul statului Victoria, timp de mai multe săptămâni, potrivit ziarului The Age din Melbourne.


Citeşte şi: Americanii slăbesc războiul comercial cu China. Trezoreria a luat o măsură importantă

Pe steagul roşu şi negru apare o svastică şi alte câteva simboluri naziste.

„Dacă există o urmă de decenţă în gospodăria respectivă, vor da jos steagul imediat”, a declarat prim-ministrul statului Victoria, Daniel Andrews, reporterilor la Melbourne. „Este complet inacceptabil ca cineva să arboreze ceea ce este poate simbolul suprem al urii. Este un comportament dezgustător şi ar trebui să dea jos” steagul, a adăugat el.

Dvir Abramovich, preşedintele organizaţiei pentru drepturile civile Comisia Anti-Defăimare, a fost informat despre steag de către un comerciant ce călătorea prin oraş, a declarat el marţi pentru DPA.

Citeşte şi: Franţa îşi suplimentează contingentul militar din Sahel

„Arborarea drapelului nazist fluturând pe cerul naţiunii noastre este un ultraj care întoarce stomacul pe dos” şi „o pată pentru comunitatea noastră”, a mai spus Abramovich, care a acuzat înmulţirea unor astfel de comportamente în ultimii ani. „În Melbourne, există o epidemie de svastici şi de graffiti şi vandalism, precum şi o creştere a sloganurilor antisemite şi de negare a Holocaustului”, a adăugat el.

Câţiva vecini s-au plâns la poliţia locală în legătură cu steagul, a relatat The Age.

Lawdorn, care a cumpărat casa din Beulah, la 360 km nord-vest de Melbourne, împreună cu partenerul ei anul trecut, şi-a apărat dreptul de a arbora steagul deasupra propriei case, declarând pentru The Age că o face datorită originii ei germane.