DISTRIBUIȚI
Yahoo News UK

Un militant islamist indonezian şi soţia sa sunt autorii atentatului sinucigaş comis în Filipine în luna ianuarie împotriva unei catedrale catolice şi soldat cu 21 de morţi, au anunţat joi autorităţile de la Jakarta, pe baza testelor ADN, transmite AFP, potrivit agerpres.

Poliţia indoneziană a confirmat că suspecţii Rullie Rian Zeke şi Ulfah Handayani Saleh se află în spatele atentatului, în urma testelor ADN efectuate asupra rămăşiţelor lor.


Vezi și: Un militar român a fost UCIS în ultimul atac taliban din Kabul – VIDEO

Cuplul încercase anterior să ajungă în Siria pentru a se alătura grupării jihadiste Stat Islamic (SI) şi fusese introdus într-un program de deradicalizare organizat de guvernul indonezian.

În luna ianuarie, în timpul slujbei religioase, două explozii au devastat catedrala filipineză de pe insula Jolo, cu populaţie musulmană într-o ţară majoritar catolică, făcând 21 de morţi. Atentatul a fost revendicat de SI.

Citeşte şi: Uraganul Dorian a făcut un dezastru istoric în Bahamas: Cel puţin 20 de morţi!

Atacul a avut loc la câteva zile după un referendum local care validase crearea unei noi religii musulmane autonome intitulate Bangsamoro.

În luna aprilie, SI a revendicat atentatele sinucigaşe comise în duminica Paştelui împotriva unor biserici şi hoteluri, şi în care au murit 258 de oameni.