DISTRIBUIȚI
Zooland.ro

Alicia şi David Tschirhart din California şi-au clonat labradorul decedat, pentru care au plătit 50.000 de dolari, un preţ pe care îl consideră „prea mic” pentru a-l avea alături din nou pe animalul lor de companie, scrie CNN, potrivit news.ro .

Clonarea a fost făcută de compania ViaGen Pets, potrivit celor doi.


Numele câinelui clonat este Ziggy şi seamănă cu Marley, spun stăpânii. „Are aceeaşi personalitate, se joacă la fel, preferă aceleaşi jucării”, le-a declarat Alicia reporterilor de la CNN San Diego.

Citește și : Huawei construieşte prima sa fabrică europeană în Franţa

Femeia îşi aminteşte că atunci când era însărcinată în patru luni au mers într-o excursie, iar când a vrut să se aplece după un băţ, Marley a devenit agitat şi în acest fel a salvat-o de un şarpe veninos. Ulterior câinele a fost diagnosticat cu cancer.

CNN scrie că procedura de clonare nu este de domeniul SF şi că alţii au ales să-şi readucă animalul de companie în viaţa lor.

În 2018, actriţa şi cântăreaţa Barbara Streisand a mărturisit că a clonat doi câini dintr-un patruped pe care l-a avut. În Coreea de Sud, un câine de detecţie (sniffer), cunoscut pentru mirosul său dezvoltat, a fost clonat în şapte exemplare. Şi în 2009, cinci căţeluşi au moştenit talentul de la eroul Trakr, care a descoperit victime aflate sub dărămăturile Turnurilor gemene după atacurile din 11 noiembrie de la New York.

ViaGen foloseşte aceeaşi metodă de clonare ca în cazul faimosei oi Dolly în 1996.

Citește și : Rusia suspendă unele zboruri spre şi dinspre Iran

În timp ce animalul este în viaţă sau la scurt timp după moarte, un medic veterinar recoltează ţesut, potrivit site-ului companiei ViaGen. Când stăpânul se hotărăşte să cloneze animalul, medicii selectează o celulă, care va înlocui ovolul unei femele câine. Embrionul va începe să crească şi va fi transferat într-o mamă surogat, care îi va da naştere după o perioadă de gestaţie normală.

Mai mulţi oameni de ştiinţă afirmă că procedura nu este etică.