DISTRIBUIȚI

Un crocodil uriaş, de cinci metri lungime, a fost predat responsabililor pentru protecţia faunei sălbatice din Malaezia după ce a fost capturat luni seara în partea de est a ţării de pescari şi de o echipă a forţei de protecţie civilă, informează DPA, potrivit agerpres.

Mass-media locale au raportat că reptila, cântărind circa 700 de kilograme, a fost prinsă de Forţa de Protecţie Civilă din Malaezia (MCDF) la Papar, în partea malaeziană a insulei Borneo.


Citeşte şi: Certificatul de vaccinare devine OBLIGATORIU pentru a fi lăsat la toaletă – Black News

Potrivit estimărilor responsabililor locali, între 10.000 şi 13.000 de crocodili de apă sărată (cea mai mare reptilă din lume) trăiesc periculos de aproape de satele de pescari situate de-a lungul râurilor şi golfurilor din Sabah şi Sarawak, cele două state malaeziene din Borneo, unde pericolul reprezentat de aceste reptile este amplificat de inundaţiile frecvente.

În mai, corpul unui bărbat de 30 de ani a fost recuperat dintr-un râu din Sarawak după ce acesta a fost atacat de un crocodil. O perioadă de patru săptămâni, în lunile iunie şi iulie anul trecut, a fost una dintre cele mai letale din ultimii ani, cu trei atacuri fatale înregistrate în regiune.

Citeşte şi: Partidul lui Justin Trudeau câştigă alegerile din Canada – Black News

Deşi este mai probabil ca aceste reptile uriaşe să fie găsite în estul Malaeziei, acestea apar uneori şi în jurul părţii peninsulare a ţării între Thailanda şi Singapore.

Un exemplar de 500 de kilograme a fost prins în weekend de pescarii din Penang, o regiune industrializată din nord-vestul ţării, şi a fost predat departamentului local pentru protecţia faunei sălbatice.