DISTRIBUIȚI

Un băiat de doi ani şi jumătate, a cărui dispariţie a ţinut în alertă întreaga ţară, a fost găsit în siguranţă joi seară într-o regiune rurală din centrul Portugaliei, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP și agerpres.

„Copilul a fost găsit la patru kilometri de casă, dar probabil a parcurs o distanţă de circa zece kilometri”, a informat comandamentul jandarmeriei din Castelo Branco, Jorge Massano.


Citește și: UE adaugă o nouă afecțiune sanguină foarte rară pe lista efectelor secundare provocate de vaccinul AstraZeneca

Băiatul, dat dispărut timp de 35 de ore, a fost găsit deshidratat, dar sănătos, a precizat spitalul din Castelo Branco, unde a fost luat în îngrijire.

Micuţul Noah a dispărut miercuri în zori în apropiere de satul Proença-a-Velha, când ar fi pornit în căutarea tatălui său, care lucra pe câmp, a relatat televiziunea publică RTP.

Poliţia judiciară a confirmat că cea mai plauzibilă pistă este „dispariţie spontană”.

Citește și: Biden a prins curaj după întâlnirea cu Putin și vrea acum să se vadă și cu președintele chinez

La căutări au luat parte aproape 150 de persoane – jandarmi, pompieri şi localnici -, iar soarta băiatului a fost în atenţia întregii media naţionale.

Operaţiunea s-a încheiat cu succes după descoperirea hainelor şi a unor urme lăsate de copil în timpul dispariţiei.