DISTRIBUIȚI

Un copil african de circa şase ani a murit după ce a fost salvat în largul coastelor spaniole, fiind printre cei 66 de migranţi care au traversat Mediterana la bordul unei ambarcaţiuni suprapopulate, a anunţat vineri Garda de Coastă, potrivit agerpres.

Copilul a murit în timpul transferului său cu elicopterul spre aeroportul oraşului spaniol Almeria (sud), a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a serviciului de salvare pe mare, neputând să spună dacă este vorba de un băiat sau de o fată şi nici să îi dezvăluie identitatea.


Citește și : Putin: Interesele Washingtonului în Asia au servit drept motiv pentru retragerea SUA din INF

Alerta a fost transmisă joi, la ora locală 17:25, de ONG-ul Caminando Fronteras (Walking Borders), care informează cu regularitate echipele de salvare în legătură cu ambarcaţiunile fragile care traversează marea pornind din Maroc.

Cei 66 de migranţi africani au fost localizaţi în Marea Alboran, în largul oraşului spaniol Motril.

Printre ei, se numără 20 de minori – cu vârste cuprinse între un an şi 17 ani – şi 14 femei, dintre care una însărcinată, a spus purtătoarea de cuvânt.

La 20:50 o navă de patrulare a Frontex i-a salvat, după care a cerut evacuarea imediată a copilului. „Avea un puls slăbit, iar temperatura i-a scăzut sub 36 de grade”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Un elicopter care transporta copilul şi pe mama sa a ajuns la 22:46 pe aeroportul din oraşul spaniol Almeria, unde o ambulanţă echipată pentru salvarea de vieţi îi aştepta, însă „un medic a certificat decesul minorului”, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și : Organizaţia Internaţională a Muncii cere eliberarea unor angajatori şi sindicalişti închişi în Venezuela

Ceilalţi 64 de migranţi au debarcat vineri dimineaţă la Malaga.

Cel puţin 1.041 de bărbaţi, femei şi copii au murit încercând să traverseze Mediterana de la începutul anului, dintre care 315 între Africa de Nord şi Spania, conform celui mai noi bilanţ al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).