DISTRIBUIȚI
REUTERS

Cel puţin o persoană – o fată – a murit, iar multe alte persoane au fost rănite marţi, în cutremurul de magnitudinea 6,4 din Croaţia, a anunţat premierul croat Adrej Plenkovic, iar căutările continuă, relatează AFP şi Reuters, scrie news.ro .

Potrivit centrului german de Cercetare în Geoştiinţă (GFZ) şi postului de ştiri N1, epicentrul a fost localizat la Petrinja, la aproximativ 50 de kilometri de Zagreb, la o adâncime de zece kilometri.


Citește și : Filipine INTERZICE intrarea străinilor din 20 de ţări

”Avem informaţii potrivit cărora o fată a murit. Nu avem nicio altă informaţie despre victime”, a declarat premierul Adrej Plenkovic, care s-a dus la faţa locului.

”Armata este aici pentru a ajuta. Trebuie să deplasăm anumiţi locuitori de la Petrinja, pentru că nu sunt în siguranţă aici”, a anunţat el.

Potrivit postului N1, care citează membri ai autorităţii locale, fără alte precizări, a murit un copil în vârstă de 12 ani.

”Există fracturi, comoţii cerebrale, iar unele au fost operate”, a declarat directorul serviciilor de salvare de la Sisak, în apropiere de Petrinja, Tomislav Fabijanic.

Citește și : Cutremurul din Croaţia a provocat mai multe victime şi pagube materiale însemnate – VIDEO

Singura centrală slovenă, care se află la aproximativ 100 de kilometri de epicentrul seismului, a fost oprită ca o măsură de precauţie, potrivit agenţiei de presă STA.