DISTRIBUIȚI
Italy24news.com

Un consilier municipal al formaţiunii italiene de extremă dreapta Liga a împuşcat mortal un imigrant marocan într-o altercaţie petrecută marţi seara într-o piaţă publică din Voghera, în nordul Italiei, liderul partidului său, Matteo Salvini, afirmând că alesul a acţionat ‘în legitimă apărare’, informează AFP, potrivit agerpres

Massimo Adriatici, ales din partea Ligii, consilier pentru siguranţă şi fost comandant de poliţie, a fost plasat sub control judiciar la domiciliu, iar parchetul a deschis o anchetă pentru act de apărare disproporţionat, a transmis agenţia ANSA, citând surse apropiate anchetei.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

Victima, lovită de un glonţ în piept, este un marocan de 39 de ani.

Conform presei locale, marocanul molesta o femeie în exteriorul unui bar din Voghera, în apropiere de Padova, când consilierul local a intervenit. După ce acesta a sunat la poliţie, marocanul ar fi început să-l busculeze. Adriatici, care purta un pistol, afirmă că arma s-a declanşat accidental în timp ce el cădea la pământ.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, fost ministru de interne, i-a luat apărarea lui Adriatici, numindu-l ‘victima unei agresiuni’, care a acţionat ‘în legitimă apărare’.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare

‘A replicat accidental printr-un foc de armă care, din nefericire, l-a ucis pe cetăţeanul străin’, a spus Salvini înr-o postare video pe pagina sa de Facebook.

În replică, senatorul Partidului Democrat (centru-stânga) Alan Ferrari, ales în parlament din partea regiunii Lombardia, i-a cerut imediat lui Salvini să condamne faptele petrecute. ‘Într-o ţară civilizată şi democratică, un consilier nu trage cu arma asupra unei persoane’, a subliniat el.