DISTRIBUIȚI
Akşam Gazetesi

Yasin Aktay, consilier al preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat joi că declaraţiile procurorului general al Arabiei Saudite au ca scop să ascundă adevăraţii responsabili de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, adăugând că investigaţia saudită, cel mai probabil, nu va găsi vinovaţii, scrie Reuters, potrivit News.ro .

Aktay a făcut declaraţiile după ce procurorul general al Arabiei Saudite a declarat că jurnalistul a fost ucis după „negocierile” care au avut ca scop să îl convingă să se întoarcă în regat şi care au eşuat. Oficialii turci au declarat că asasinarea a fost premeditată.


Citește și : Summitul ASEAN: Putin, obligat să treacă prin poarta de detectare a metalelor; Kremlinul neagă

„Se aşteaptă să credem că cei responsabili au făcut asta singuri. Nu este ceva credibil. Totul este clar ca lumina zilei, dar există un efort de a ascunde lucrurile”, a declarat Aktay.

Procurorul general al Arabiei Saudite a ajuns la concluzia că un ofiţer al serviciilor secrete saudite a ordonat asasinarea lui Khashoggi, şi nu Prinţul Mohammed bin Salman. Khashoggi ar fi primit o injecţie letală după o luptă în consulatul saudit, susţine procurorul. De asemenea, au fost puse sub acuzare pentru crimă 11 persoane, iar cinci dintre ele ar putea primi pedeapsa cu moartea.

Citește și : Marea Britanie: Un deputat conservator pro-Brexit cere un vot de neîncredere împotriva premierului May