DISTRIBUIȚI

Un consilier al Agenţiei spaţiale ruse (Roscosmos) a fost arestat preventiv, marţi, de agenţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) sub acuzaţia că a transmis date secrete unui serviciu de informaţii ale Alianţei Nord-Atlantice, relatează agenţii de presă Tass şi Interfax, scrie mediafax.

„Serviciul Federal de Securitate l-a arestat preventiv la Moscova pe Ivan Safronov, consilier al directorului general al companiei de stat Roscosmos. Safronov îndeplinea sarcini trasate de unul dintre serviciile de informaţii ale NATO, colectând date confidenţiale despre armata rusă şi despre cooperarea tehnică, despre apărare şi securitate, pe care le transmitea unui reprezentant NATO”, anunţă FSB.


Citește și : Iranul atinge un nou record al morților de coronavirus într-o singură zi

Procurorii ruşi îl acuză pe Ivan Safronov de trădare, suspectul riscând până la 20 de ani de închisoare. Investigaţia FSB continuă.

Ivan Safronov este născut la Moscova şi are 30 de ani. A absolvit Facultatea de Economie din Moscova în 2010, iar ulterior a lucrat ca jurnalist la publicaţiile Kommersant şi Vedemosti. În mai 2020, a fost numit consilier al directorului Roscosmos pentru politici informaţionale.

Citește și : Accident feroviar la periferia Atenei! Cel puţin nouă oameni sunt răniți!