DISTRIBUIȚI
AP

Congresmanul american Michael McCaul, membru al Partidului Republican, a declarat vineri că ameninţarea din partea Iranului, detectată de serviciile de informaţii americane, are legătură cu o strategie a Teheranului care viza „sechestrarea şi uciderea” de militari ai SUA, informează EFE, scrie agerpres.

„Una dintre celulele Hezbollah este cunoscută pentru operaţiunile de sechestrare şi asasinare, iar ordinul pe care îl primise era să pătrundă, să sechestreze şi să ucidă militari americani”, a declarat McCaul pentru cotidianul USA Today.


Citește și : Descoperire macabră în Mexic – 18 saci cu rămăşiţe umane, găsite la o fermă din vestul ţării

McCaul, membru al Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanţilor din SUA, a susţinut că serviciile de informaţii americane au descoperit că şeful forţei de elită Quds a Gărzii Revoluţionare iraniene s-a întâlnit cu miliţii iraniene cărora le-a spus să se pregătească pentru „un război în forţă şi pentru a-i ataca pe americani”.

Până acum, înalţi funcţionari ai administraţiei preşedintelui Donald Trump, între care secretarul de stat Mike Pompeo, declaraseră că SUA au detectat ameninţări „specifice şi credibile” conform cărora Iranul sau reprezentanţii săi ar putea pregăti atacuri împotriva forţelor americane sau ale unor obiective ale SUA în Orientul Mijlociu.

Pe de altă parte, Administraţia Federală de Aviaţie din SUA (FAA) a emis un avertisment companiilor aeriene americane care survolează apele Golfului Persic şi ale Golfului Oman prin care le cere să dea dovadă de precauţie în contextul în care tensiunile dintre Washington şi Teheran continuă să crească, a transmis sâmbătă Reuters.

Citește și : Atacuri israeliene asupra Damascului. O serie de explozii puternice la periferia orașului (VIDEO)

În documentul emis joi de FAA şi care a început să circule vineri seara, se menţiona că avertismentul a fost transmis pe fondul „activităţilor armate şi a tensiunilor politice în creştere în regiune care prezintă riscuri sporite la adresa operaţiunilor aviaţiei civile americane din cauza potenţialului de a apărea erori de calcul sau de identificare”.