DISTRIBUIȚI

Ciclonul Gulab, care a lăsat în urmă trei morţi, a inundat regiunile joase şi a provocat pene de curent de-a lungul coastei de sud-est a Indiei, a scăzut luni în intensitate, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Furtuna tropicală a lovit coastele statelor Andhra Pradesh şi Odisha din Golful Bengal cu viteze ale vântului de până la 90 km/h, duminică târziu, conducând la evacuarea a aproximativ 80.000 de persoane.


Citeşte şi: San Marino a votat pentru legalizarea avortului – Black News

Mai multe zone din districtul Srikakulam din Andhra Pradesh, precum şi principalul oraş portuar Vishakapatnam au continuat să fie afectate luni de precipitaţii abundente.

Trei persoane au murit, a declarat K Kanna Babu, directorul Autorităţii pentru gestionarea dezastrelor din Andhra Pradesh, pentru DPA.

Un pescar a fost dat dispărut, iar altul a fost rănit în timpul furtunii, a anunţat poliţia.

”Numeroşi copaci şi stâlpi de electricitate au fost doborâţi în timpul furtunii. Satele şi zonele din Vishakapatnam au fost, de asemenea, inundate, însă situaţia revine acum la normal”, a declarat Babu, precizând că alimentarea cu energie electrică a fost restabilită.

Echipele Forţei Naţionale de Răspuns la Dezastre au intervenit, inclusiv pentru curăţarea drumurilor blocate de copaci dezrădăcinaţi, a indicat directorul agenţiei pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Odisha, PK Jena, adăugând că nu au fost consemnate ”daune majore”.

Potrivit departamentului de meteorologie din India, ciclonul Gulab a scăzut în intensitate şi a fost retrogradat la nivel de ”depresiune profundă” pe măsură ce se deplasează spre interiorul zonei de uscat.

Cicloanele se formează adesea în Golful Bengal între lunile aprilie şi noiembrie, provocând distrugeri şi inundaţii pe scară largă, ce afectează îndeosebi locuitorii din zonele costiere.

Citeşte şi: Premierul peruan ameninţă că NAŢIONALIZEAZĂ cel mai mare câmp de gaze naturale din America de Sud – Black News

În luna mai, ciclonul Yaas, însoţit de rafale de până la 155 km/h, a lăsat în urmă mii de indieni fără adăpost şi cel puţin 20 de morţi. Pagubele din Odisha, Bengalul de Vest şi statul vecin Bangladesh s-au ridicat la peste două miliarde de dolari.

Cel mai distrugător ciclon din regiune, care a lovit Odisha în 1999, s-a soldat cu 10.000 de morţi şi 15 milioane de persoane rămase fără adăpost.