DISTRIBUIȚI
Morocco World News

Moscova îşi extinde programul de vaccinare împotriva noului coronavirus pentru a include de săptămâna viitoare şi unele locaţii mai puţin obişnuite, au anunţat vineri autorităţile, potrivit DPA, scrie agerpres.

Începând de miercuri, cetăţenii vor putea fi inoculaţi şi în locaţii precum renumitul magazin universal Gum din Piaţa Roşie sau Opera Helikon.


Citește și : Fiji va conduce Consiliul drepturilor omului al ONU

Fiecare voluntar va fi vaccinat cu vaccinul Sputnik V, dezvoltat de Rusia, a precizat administraţia oraşului.

Rusia a folosit anterior centre de vaccinare mobile pentru a distribui vaccinuri antigripale. Preşedintele rus Vladimir Putin a solicitat săptămâna aceasta ca vaccinarea împotriva COVID-19 să fie lansată la nivel naţional de lunea viitoare.

Ţara a început campania de inoculare în luna decembrie, peste 1,5 milioane de persoane fiind vaccinate de atunci.

Ţări precum Ungaria, Brazilia şi Argentina au cumpărat la rândul lor vaccinul Sputnik V, descris de către Putin drept „cel mai bun vaccin” disponibil la nivel mondial.

Citește și : Peste 500.000 de turci au fost vaccinaţi anti-COVID în doar două zile

Vaccinul se administrează în două doze, la interval de 21 de zile, iar imunitatea ar urma să se dezvolte după 42 de zile.

Şcolile din Rusia urmează să se redeschidă lunea viitoare, după ce autorităţile au constat o uşoară îmbunătăţire a situaţiei sanitare.

Vineri, ţara a raportat 24.715 cazuri noi de COVID-19.