DISTRIBUIȚI

Regizorul chilian Nicolas Lopez a fost condamnat luni la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuzuri sexuale comise asupra unor actriţe, relatează EFE, potrivit agerpres.

Primul caz de abuz s-a produs între noiembrie şi decembrie 2015, iar al doilea la sfârşitul anului 2016, potrivit deciziei Tribunalului Oral din Vińa del Mar, care a respins totuşi acuzaţiile de viol şi ultraj public.


Vezi şi: Biden şi Mitsotakis salută relaţia greco-americană care ‘niciodată nu a fost mai bună’ (VIDEO) – Black News

Judecătorul a respins acuzaţia de viol asupra unei femei care s-ar fi produs la Vińa del Mar, în 2004, când victima era minoră şi avea vârsta de 17 ani.

Nicolas López a fost totodată demis din toate funcţiile sale publice, primind totodată interdicţia de a-şi exercita profesia şi de a se apropia de victime în perioada condamnării.

Procurorul de caz a precizat că regizorul a şters peste 2.700 de mesaje de pe WhatsApp, în plină anchetă, care au fost însă recuperate de experţi.

Abuzurile comise de Nicolas Lopez, care a devenit cunoscut datorită filmelor „Qué pena tu vida”, „Promedio rojo” şi „Hazlo como hombre”, au fost dezvăluite într-un reportaj publicat în anul 2018 de cotidianul El Mercurio, care a preluat denunţurile lansate împotriva cineastului de mai multe modele şi actriţe.

În total, opt actriţe, care au lucrat cu el, au declarat că regizorul le-a plasat în situaţii în care s-au simţit vulnerabile.

Citește şi: Peste 260 de luptători ucraineni au fost EVACUAŢI din Azovstal – Black News

După ce au aflat despre acest caz, reprezentanţii companiei Netflix au anunţat că vor revizui relaţiile de colaborare pe care le au cu cineastul chilian, ale cărui filme au fost incluse în catalogul acestei platforme de streaming.

„Azi s-au terminat patru ani de calvar. Vreau să reiterez ceea ce am afirmat întotdeauna: niciodată nu am violat şi nu am abuzat de nimeni. Sunt conştient că prin cuvintele mele am putut aduce ofensă unor persoane, dar nu am avut niciodată intenţia de a răni pe cineva”, a declarat Nicolas Lopez după aflarea verdictului.