DISTRIBUIȚI
YouTube

Parcul Asterix din regiunea pariziană a anunţat luni închiderea delfinariului său, care găzduieşte opt cetacee, înaintea dezbaterii unui proiect de lege împotriva abuzurilor comise asupra animalelor, informează AFP, potrivit agerpres.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul său, Delfinariul celebrului parc de distracţii situat la nord de Paris, datând din 1989, indică faptul că această „decizie de închidere se bazează pe dorinţa de a se concentra asupra activităţii sale istorice de parc de distracţii”.


Citeşte şi: Australia aprobă vaccinul Pfizer-BioNTech

„Ne gândim la acest lucru de ani de zile. Aş spune chiar că decizia a fost luată acum trei ani”, a declarat pentru publicaţia Le Parisien directorul general al parcului, Nicolas Kremer.

Marţi, la Adunarea Naţională va începe examinarea în primă lectură a legii propuse împotriva abuzurilor comise asupra animalelor. Textul prevede în special că ţinerea şi reproducerea cetaceelor în captivitate este interzisă, la fel şi participarea acestora la spectacole. În Franţa, acest lucru se întâmplă în trei locaţii: Parcul Asterix, Parcul zoologic Planete Sauvage (vest) şi Parcul tematic acvatic Marineland (sud).

Citeşte şi: Israelul îşi deschide ambasadă în Emiratele Arabe Unite

Cei opt delfini din Parc Asterix „vor fi transferaţi în primul trimestru al acestui an către unele din cele 27 de delfinarii europene certificate de autorităţile ştiinţifice şi guvernamentale, care îndeplinesc cele mai bune criterii privind bunăstarea animalelor, stabilite de Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor (EAZA ), dar şi cerinţele Asociaţiei Europene a Mamiferelor Acvatice (EAAM) în privinţa mixajului genetic corect”, a indicat parcul deţinut de grupul Compagnie des Alpes.

Închis din cauza restricţiilor impuse în urma epidemiei de COVID-19, parcul – care primeşte anual peste 2 milioane de vizitatori – urmează să se redeschidă pe 3 aprilie.