DISTRIBUIȚI

Celebrul jurnalist de investigaţie american Glenn Greenwald a fost pălmuit, într-o altercaţie cu un cronicar brazilian, Augusto Nunes, pe care l-a catalogat ”laş”, într-o emisiune la radio Jovem Pan, în direct, transmisă de asemenea în direct pe Youtube, relatează AFP, potrivit news.ro.

Americanul, care are reşedinţă în Brazilia, a încercat să riposteze, însă a fost ţinut de altă persoană prezentă în studio. Atmosfera s-a încins după ce Greenwald şi-a manifestat indignarea faţă de insinuări ale cronicarului cu privire la necesitatea efectuării unei anchete sociale privind la modul în care îşi creşte cei doi copii adoptaţi împreună cu soţul său, deputatul de stânga David Miranda.


Citeşte şi: EXPLOZIE puternică la cea mai mare rafinărie din Siria. Cel puţin un om a murit!

”Vreau să ştiu dacă credeţi în continuare că un judecător ar trebui să deschidă o anchetă cu privire la familia mea, pentru a fi retraşi (copiii adoptaţi) din familia mea şi trimişi înapoi la orfelinat”, a lansat jurnalistul american, celebru după ce a făcut publice dezvăluirile lui Edward Snowden cu privire la Agenţia americană de informaţii NSA.

”Este cel mai respingător lucru pe care l-am auzit în cariera mea de jurnalist, în timp ce mă aflu în război cu CIA şi guvernele Statelor Unite şi Regatului Unit”, a apreciat el.

Cronicarul i-a replicat că nu este capabil să ”recunoască ironia, atacuri umoristice”.

Greenwald l-a catalogat, atunci, în mai multe rânduri, drept ”laş” după care cronicarul l-a lovit cu palma peste faţă.

Citeşte şi: CĂDEREA Zidului Berlinului: 9 noiembrie 1989, ziua care A SCHIMBAT lumea!

Radioul a întrerupt programul, care a fost reluat 12 minute mai târziu, în prezenţa americanului, dar fără Augusto Nunes.

Glenn Greenwald se află în colimatorul Guvernului lui Bolsonaro, după ce site-ul de investigaţii The Intercept Brasil, al cărui cofondator este, a făcut dezvăluiri compromiţătoare cu privire la ministrul Justiţiei Sergio Moro.

În iulie, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro aprecia că jurnalistul nu ar putea să fie expulzat din ţară, pentru că a fost atât de ”şmecher” încât să se căsătorească şi să devină tatăl unor copii brazilieni, însă a insinuat că acesta ar putea ”face pârnaie”.