DISTRIBUIȚI
Hand holds test tube for Coronavirus 2019-nCOV analysis.

Israelul a identificat pe teritoriul său un prim caz al subvariantei Delta a coronavirusului, care circulă deja în mai multe ţări europene, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat miercuri de France Presse, potrivit agerpres.

„Varianta AY4.2, care a fost descoperită în mai multe ţări europene, a fost identificată în Israel”, a declarat ministerul într-un comunicat marţi seară.


Citeşte şi: UK înregistrează cel mai mare număr de morţi de covid din luna martie – Black News

Un copil de 11 ani venit din Europa era purtătorul subvariantei. El a fost identificat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi a fost plasat în carantină, a precizat aceeaşi sursă, subliniind că niciun alt caz nu a mai fost identificat de atunci.

Apariţia acestei noi variante ridică temerile unei transmisibilităţi şi mai puternice.

Dar, pentru Francois Balloux, directorul Institutului de Genetică al UCL (Londra), această nouă variantă este încă rară şi nu pare să prezinte acelaşi risc ridicat de transmitere ca alte tulpini.

Varianta AY4.2 a fost descoperită în Israel într-un moment în care ţara are în vedere ridicarea unor restricţii în vigoare, în special în ceea ce priveşte turismul.

Citeşte şi: Reuniune de urgenţă la ONU privind Coreea de Nord – Black News

Israelul a fost una dintre primele ţări ce a lansat o campanie de vaccinare în decembrie 2020 care a redus contaminarea, dar răspândirea variantei Delta şi ridicarea restricţiilor au favorizat apariţia unui nou val, la care guvernul a încercat să răspundă prin lansarea unei campanii pentru a treia doză de vaccin.

Peste 60% din cei 9 milioane de israelieni au primit două doze de vaccin şi peste o treime au primit trei.