DISTRIBUIȚI
The Citizen

Deja grav afectaţi de inundaţiile provocate de ploile torenţiale care au făcut ravagii în Rio de Janeiro, locuitorii unei favele au avut surpriza neplăcută de a-şi vedea cartierul invadat de caimani, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Reptilele au fost ţinute în captivitate de un locuitor al favelei Rolas, în cartierul Santa Cruz, în vestul Rio de Janeiro, şi au scăpat marţi după prăbuşirea unui zid care a fost luat de ape.


Citește și : Theresa May: Avem drept obiectiv obţinerea unui acord de retragere din UE într-o manieră ordonată şi fără probleme

Serviciile municipale pentru protecţia mediului au confirmat că o echipă a fost mobilizată pentru găsirea caimanilor, fără a preciza numărul animalelor în libertate.

Însă sarcina lor nu este deloc uşoară, nu din cauza pericolului pe care îl reprezintă caimanii, ci din cauza nesiguranţei din această favelă aflată sub influenţa traficanţilor de droguri.

Serviciile municipale au declarat că echipa lor nu a reuşit să aibă încă acces în favelă miercuri, ‘din cauza prezenţei puternice a traficanţilor de droguri’.

‘Am văzut zidul prăbuşindu-se şi două persoane au văzut deja doi caimani în faţa uşii lor’, a spus un locuitor pe reţelele sociale.

Citește și : Campania lui Trump a fost ‘spionată’ de agenţii federale americane, susţine secretarul pentru justiţie

În apropierea locului în care au scăpat caimanii, un bărbat a murit electrocutat încercând să salveze mobilierul din locuinţa inundată.

În total, zece persoane au murit din cauza ploilor torenţiale care s-au abătut asupra metropolei Rio de Janeiro în noaptea de luni spre marţi, care au provocat inundaţii şi alunecări de teren.