DISTRIBUIȚI
abc

Premierul australian Scott Morrison a anunţat vineri că i-a cerut unei candidate la alegerile parlamentare din 18 mai să părăsească Partidul său Liberal ca urmare a comentariilor islamofobe postate pe reţelele de socializare online, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Jessica Whelan (foto) este al treilea candidat liberal australian care părăseşte partidul său în ultima săptămână din cauza postărilor de pe social media. Scott Morrison a menţionat că postările acesteia, dintre care una se referă la mutilarea genitală, contravin viziunilor Partidului Liberal.


Citește și: FANI lovește cu putere India (VIDEO): Peste un milion de oameni au fost evacuați!

”Chiar dacă regretă ceea ce a făcut, eu nu voi avea un candidat ca ea”, a declarat Morrison în faţa presei în statul Victoria (sudul Australiei), unde şeful executivului participă la evenimente electorale în perspectiva alegerilor din 18 mai.

Whelan a spus că postările sale sunt ”inadecvate” întrucât ea le-a solicitat alegătorilor să susţină un candidat din Partidul Naţional, ce face parte din coaliţia guvernamentală condusă de Scott Morrison.

Citește și: Rezultatul alegerilor locale din UK penalizează atât partidul lui May, cât și opoziția

Şeful guvernului de la Canberra s-a văzut nevoit să apere discursul dur al guvernului său cu privire la migraţie, multiculturalism şi securitate frontalieră după atacurile comise în 15 martie de un bărbat australian, adept al supremaţiei rasei albe, în două moschei din oraşul neo-zeelandez Christchurch şi soldate cu 51 de morţi, conform celui mai recent bilanţ, actualizat joi.