DISTRIBUIȚI

Autorităţile braziliene au arestat, duminică, un poliţist acuzat că l-a ucis cu un glonţ în cap pe Leandro Lo, una din cele mai cunoscute figuri mondiale din ju-jitsu, de opt ori campion mondial în această disciplină a artelor marţiale, cu care ar fi avut o altercaţie la o petrecere la Sao Paulo, informează agenţia EFE, potrivit agerpres.

Locotenentul Henrique Otavio Oliveira Velozo, un ofiţer de poliţia militară din Sao Paulo, în vârstă de 30 de ani, s-a prezentat duminică după-amiază în faţa superiorilor săi şi a fost arestat imediat sub acuzaţia de crimă.


Citeşte şi: Adevărul mizerabil este că liderii noștri nu vor să avem energie ieftină – Black News

Crima a avut loc duminică dimineaţă în exclusivistul club Sirio, din zona de sud a oraşului Sao Paulo, unde sportivul se afla însoţit de un grup de prieteni.

Potrivit martorilor, luptătorul s-ar fi certat cu un bărbat, din motive necunoscute, aflat sub influenţa alcoolului şi l-a imobilizat cu un procedeu de arte marţiale pentru a-l calma. Dar odată eliberat, agresorul a scos un pistol şi l-a împuşcat în cap pe campionul mondial.

Citeşte şi: Ucraina anchetează aproape 26.000 de cazuri de crime de război comise – Black News

Sportivul a fost transportat la spital, dar se afla în moarte cerebrală.

Leandro Pereira do Nascimento Lo, în vârstă de 33 de ani, avea în palmares opt titluri de campion mondial la ju-jitsu la cinci categorii diferite. El urma să participe în următoarele zile la un campionat în Statele Unite.