DISTRIBUIȚI
Russian news EN

O glumă a unei clinici veterinare ruse, care oferă ”castrarea” soţilor infideli, nu a fost ”gustată” de cătrei doi locuitori din Sankt Petersburg (nord-vest), care au sesizat serviciul federal rus împotriva monopolului (FAS) din oraş, relatează AFP, potrivit news.ro .

”Promoţie la castrări: un motan 1.000 de ruble, (sterilizarea unei) pisici 2.500 de ruble – gratuit pentru un soţ infidel”, propune clinica pe un afiş.


Citește și : Soarta guvernului Merkel, în mâinile aliaţilor social-democraţi

Acest afiş, pus în apropierea unei staţii de metrou, a indignat doi locuitori din al doilea cel mai important din Rusia, care au depus plângere, a declarat AFP o purtătoare a filialei locale a FAS, Marina Nerinovskaia.

În Rusia, serviciul federal antimonopol este însărcinat cu controlul publicităţii.

”La 31 mai, am primit două plângeri de la locuitori din Sankt Petersburg cu privire la această publicitate, pe care o consideră obscenă”, a precizat ea, adăugând că unii o denunţă drept o ”discriminare sexistă” şi ”ruina valorilor familiale”.

”Această publicitate este umilitoare şi provoacă o discriminare sexistă cu scopul de a slăbi încrederea în oameni. După mine, ea îndeamnă la violenţă, cruzime şi ruinează afacerile familiale”, denunţă unul dintre locuitorii nemulţumiţi, citat într-un comunicat de serviciul antimonopol.

”Plângerile urmează să fie examinate”, iar ”rezultatul publicat”, se mai arată în comunicat.

Citește și : Avocaţi cer ca UE să fie acuzată de ‘crime împotriva umanităţii’ pentru moartea a mii de migranţi pe Mediterana