DISTRIBUIȚI
The Times

Un Brexit fără acord înainte de 31 octombrie este exclus fără sprijinul parlamentului, a declarat joi preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Avem o lege care spune că nu trebuie să existe un Brexit fără acord înainte de 31 octombrie fără voia parlamentului britanic”, a spus Bercow, în cadrul unui eveniment organizat joi seară, la Universitatea din Zurich.


Citește și : Fostul dictator tunisian Zine Abidine Ben Ali a murit în exil

„Este legea pământului. Nu este negociabilă. Cineva nu poate să argumenteze că este legitim să nu ţină cont de lege pe motiv că are în vedere scopul nobil al realizării Brexitului până la o anumită dată, mai mult decât cineva poate justifica jefuirea unei bănci cu scuza că intenţionează pe deplin să doneze produsul jafului său unei cauze caritabile formidabile”, a mai spus preşedintele Camerei Comunelor.

John Bercow a mai spus că rolul său nu este să susţină sau să se opună unui acord de Brexit, ci acela de a sprijini parlamentul.

De asemenea, el a mai spus că un al doilea referendum privind Brexit-ul ar putea avea loc, dar că nu ştie dacă se va întâmpla acest lucru.

Citește și : Preşedintele Israelului va iniţia duminică seria de consultări pentru desemnarea viitorului prim-ministru